top of page

 

 

 

Rose in Fiamme

Su un oceano
di scampanellii
repentina
galleggia un'altra mattina.

                   (G. Ungaretti) 

Rozen in vlammen

Op een oceaan
van klokgerinkel
komt onverhoeds
een nieuwe ochtend drijven.

(vertaling: Salvatore Cantore)

Di'

Italia logo_edited.jpg

Italiaanse Taal en Cultuur

Heeft u nog nooit Italiaans geleerd, maar wilt u toch zich verstaanbaar maken in Italië? Dan kunt u een cursus voor beginners volgen.

 

Beschikt u al over enige kennis van de taal, maar wilt u uw vaardigheden uitbreiden? Dan kunt u na een gesprek, om uw kennis van de Italiaanse taal te inventariseren, lessen volgen die zijn aangepast aan uw niveau en wensen. Om uw niveau te bepalen, volg ik het Europees Referentiekader (www.erk.nl).

 

Een taal leren houdt meer in dan het leren van grammatica, daarom besteed ik zonder de grammatica te verwaarlozen, vooral veel aandacht aan spreekvaardigheid en de culturele aspecten van Italië.

Privé lessen / kleine groepen

Ik verzorg individuele lessen of indien gevraagd met twee, of drie  personen. De cursus is op deze manier aan uw persoonlijke behoeften aangepast. Het is mogelijk om zelf het aantal uur en de duur van de cursus te bepalen, u begint en stopt wanneer u wilt. Afspraken zijn erg flexibel. Bent u niet altijd in staat naar de les locatie toe te komen, dan kunt u lessen via skype volgen.

U kunt een cursus van absolute beginner tot half-gevorderden volgen.

 

Het materiaal voor de cursus wordt in overleg gekozen. 

Studio XIV IMG_3400.jpg
Wonen of werken in Italië

Italië is wereld speler op het gebied van mode, binnenhuis ontwerpen, meubel ontwerpen, culinaire kunst, etc. Enkele van de oudste universiteiten van Europa zijn in Italië, zoals de Universiteit van Bologna, Napels. Door de eeuwen heen heeft Italië zijn literatuur, cultuur, kunst, wetenschap, bouwkunde, filosofie  en nog veel meer over heel Europa geëxporteerd.

 

Succesvol wonen of werken in Italië is ook afhankelijk van de kennis van de taal, het land en de cultuur. Door middel van een intake gesprek om uw doel, wens, leerstijl te bepalen, kan ik een  training verzorgen, die afgestemd is op uw persoonlijke situatie.

bottom of page